17 Eylül 2008 Çarşamba

Amazon.com Türkiye !!!!

Günümüzde belkide yeni yeni oturmaya başlayan bir bilişim bölümü "E-ticaret". Toplumumuz maalesef yeniliklere hala açık değil ve işin içine maddiyat da giriyorsa işin içinde çıkması çok zor bir hal alıyor. E-ticaret sektörü ilk açıldığın da kendini dev ilan eden bir çok firma işe girdi. Bascuda.com ve hepsiburada.com rekabeti ile başlayan internet üzerinde alış veriş(e-ticaret) çılgınlığı, şu günlerde sayısı güçlükle sayılır bir hal aldı. Ben de bu işin içindeyim ve gerçekten emek verenlerdenim. Çoğu zaman ürünümüzü tanıtmaya, rakiplerimizi takip etmeye çalışırken inanılmaz zorlandık. Çünkü rakip gerçekten çoktu. E-ticaretin tam olarak oluşturulamadığı ve oturtulamadığı bir ülkede bu kadar çok kanalın olması düşündürücü bir konuydu. Bu pazar içinde gerçekten insanların duyguları oynayanda olmadı değil (maddi + maveni ). Bu olay birazda bizim için "cin olmadan adam çarpmak" gibi birşeydi. Bu olayları yaşarken tabi işi hakkıyla yapanlarıda karalamamalı tabi. Bu gibi yeni kanallara gerçekten ihtiyacımız var. Teknolojik oluşumlardan her alanda faydalanmalı ve bizlerde burdayız demeliyiz Dünya ya.
Sektörümüzde hepsiburada.com, hizlial.com satış yaptığı farklı kanallarla sahibinden.com ve gittigidiyor.com. Bu ve bunun gibi, pek çok bu işe gönül vermiş insanlarla dolu e-ticaret siteleride var . Hepsinin de hedefi belki bir gün amazon.com Türkiye olabilmek. Konularda sıyrılarak bir kaç aydınlatılı bilgi vermek istiyorum. Alış veriş yaptığınız siteyi önceden mutlaka yoklayın.
Şuan güzel hizmetler veren 3 siteden bahsetmek istiyorum www.akakce.com , www.ucuzu.com ve www.fiyatara.com bu sitelerden aradığınız ürün gurubunu bulabilir ve fiyat sıralamaları ile takip ilişkisine girebilirsiniz. Almak istediğiniz ürünü en ucuz bulabiliceğiniz ve dilediğiniz de yaşadığınız sıkıntıları yazabiliceğiniz veya var olan sorunları okuyup karar verme aşamanıza ulaşmada yardımcı olabilecek sitelerden bazıları bunlar. Sözün kısası şunu diyebilirim ki e-ticaret bizler için yeni yeni alışılan bir sektör ancak çok iyi yerlere geliceğini düşünüyorum. Yalnız unutulmamalı ki şuan verdiği var olma mücadelesinde inanılmaz yatırımlar yapan ve yapmak zorunda olan bir sektör. Yatırımlar olmadan küçük başlangıçlar için maalesef anlatılanlar gibi kolay bir iş değil . Son olarak sipariş verirken yaşadığınız yaşadığınız sıkıntılarınizi veya memnuniyetlerinizi http://www.sikayetimvar.com/ yazın. Bu sayede sorunlarınıza daha hızlı çözüm bulabilir, kullanıcılarıda daha ucuz alış veriş yapabilmeleri için yönlendirebilirsiniz. Bu sayede e-ticaret gelişimde katkıda bulunabilirsiniz. Bu kanalın size büyük faydalar getireceğinden şüpheniz olmasın …

Hiç yorum yok: